Křepelčí vejce je zázračná potravina, protože ačkoliv jsou
zhruba 5 x krát menší než slepičí vejce, obsahují asi 2,5 krát více vitamínů A
a B a 5 krát více stopových prvků – fosfor, železa a draslíku.
Křepelčí vejce jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a
bílkovin. Obsahují vysoké množství vitamínu A, vitamínu B12, vápníku, železa a
fosforu. Obsahují také vysoké množství stopových prvků, jako je měď, selen,
zinek a jód. Obsahují také omega-3 mastné kyseliny, které podporují zdraví
srdce a cév.
LÉČIVÉ ÚČINKY KŘEPELČICH VAJEC
Jejich konzumace se doporučuje lidem, kteří jsou často nachlazení a těhotným
ženám, protože obsahuje látky zlepšující imunitu. Dále lidem, kteří trpí
anémií, bolestmi hlavy. Zlepšují astma, trávení a upravuje krevní tlak.
Příznivě ovlivňují kardiovaskulární systém, protože obsahují Omega – 3 a Omega
– 6 mastné kyseliny.
DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O KŘEPELČÍCH VEJCÍCH
Vejce křepelek se doporučují i alergikům, je v nich obsažen protein ovomukoid,
který je schopný inhibovat alergické reakce.
Vajíčka mají silnou pod skořápkovou blanku, a tak je opravdu minimální riziko
salmonelózy
Uchovávejte v chladu při teplotě 5–18 °C.